Főoldal
Természetes forrásból
Gyógyító gyümölcsök
Magunkról
Termékek hatáskör szerint
Munkatársakat keresek
Többi oldalam
Elérhetőség
Bemutatók
Média megjenések
Crystal magazin
Tapasztalat füzetek
A3-ok
Megrendelés menete
KARÁCSONYI AKCIÓ!!!
WebáruházGyógyító gyümölcsök

( Szabó László )

A növények, gyümölcsök használata egy-egy betegség megelőzésére, kezelésére és gyógyítására a XIX. század közepéig szinte egyeduralkodó volt az orvostudomány terápiás lehetőségei között. Az elmúlt 20-30 évben az emberek újra felfedezték a növényi szereket a korszerű terápia eszközeként.
Földünkön a betegek legalább 80 %-át nagyrészt, vagy kizárólag természetes szerekkel kúrálják. A fejlett ipari országokban használatos gyógyszereknek is több mint 40 %-a származik természetes forrásból.
A gyógyszereken belül a természetes hatóanyagokhoz tartozik több mint száz növényi vegyület, amelyből egyetlen hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket állítanak elő.
Számottevő azon gyógynövények száma, amelyeket különböző kivonatok formájában fitoterápiaként alkalmazunk az öngyógyításaink alkalmával.
A világ számos országában (Egyesült Államokban, Hollandiában, Nagy-Britanniában stb.) a növényi szerek az élelmiszer-kiegészítők vagy a funkcionális élelmiszerek forgalma jelentős, míg máshol (Németországban, Belgiumban, Franciaországban) magas minőségi követelményeknek megfelelve gyógyszernek vagy természetes készítménynek minősülnek, s az öngyógyszerelésben való részesedésük kiemelkedően nagy (Németországban körülbelül 50%).
Az egészségi állapotunk alakulásáért a környezeti ártalmak 30-35%-ban, az életmód 30-35%-ban, a genetikai állomány 10-15%-ban, az egészségügy körülbelül 10-15%-ban felelős. Az utóbbi évtizedben az étrend-kiegészítők iránt megnyilvánult figyelem legpozitívabb vonása, hogy a prevencióra, ezáltal az önmaga egészségéért tenni akaró emberre irányítja a figyelmet, emellett bizonyos élelmiszereknek, köztük gyümölcsöknek, zöldség- és fűszernövényeknek hagyományosan kedvező egészségügyi hatást tulajdonítunk. Tudjuk, hogy az élelmiszereket évezredeken át hatásos orvosságként is számon tartották. Napjainkban a tudományos világ figyelme – nem véletlenül – újra az „élelmiszerek gyógyszertára'' felé fordul.
Életünk során több mint nyolcvanezerszer eszünk táplálékot. A test a táplálékokból építi folyamatosan újjá magát. Érdemes átgondolni Szent-Györgyi Albert szavait:
„A levegő tisztasága, nedvességtartalma és hőmérséklete, a zaj és az izgalom, a fizikai munka mennyisége stb. mind igen fontosak. De a környezetünkkel való kapcsolatunkban az egyik legalapvetőbb tényező az étel, mivel környezetünk az ételek formájában hatol be szervezetünkbe a legközvetlenebbül.''
A növényi táplálékban gazdag étrend számos tápértékkel nem bíró, ugyanakkor egészségvédő hatású növényi anyaggal is ellátja a szervezetet, többek között polifenolokkal, flavonoidokkal, növényi festékanyagokkal és más kedvező élettani hatású anyagokkal, köztük fontos természetes antioxidánsokkal. Ezek gátolják jó néhány idült betegség kialakulását, illetve késleltetik az előrehaladását.
Az egészséges emberi szervezetben a szabadgyök reakciók ellenőrzés alatt állnak, és számos hasznos, sőt nélkülözhetetlen funkciójuk van. Felszaporodásuk viszont veszélyes folyamatokat indíthat el, és súlyosan károsíthatja a szervezetet felépítő biomolekulákat, sejteket, szöveteket: lipidperoxidációt, sejtelhalást, rákos sejtek kialakulását eredményezve. Az antioxidánsok gátolják ezeket a kóros folyamatokat, védik a szervezetet. Fontos jellemzőjük, hogy legelőnyösebben egymást erősítve fejtik ki hatásukat.www.etrendkiegeszitok.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!