Főoldal
Természetes forrásból
Gyógyító gyümölcsök
Magunkról
Termékek hatáskör szerint
Munkatársakat keresek
Többi oldalam
Elérhetőség
Bemutatók
Média megjenések
Crystal magazin
Tapasztalat füzetek
A3-ok
Megrendelés menete
KARÁCSONYI AKCIÓ!!!
WebáruházTermészetes forrásból

( Szabó László )

A természetes antioxidánsok bizonyítottan védik a szervezet immunrendszerét, erősítik a bőr védőfunkcióját, csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, lassítják a bőr öregedési folyamatait, védelmet nyújtanak bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben. A flavonoidok, antocianidinek és proantocianidinek, melyek hatása P-vitamin szerű: csökkentik a hajszálerek áteresztőképességét és törékenységét, ezenkívül megvédik a C-vitamint és más vitaminokat az oxidálódástól, s ezáltal növelik mennyiségét a sejtekben. Nem kevésbé fontos, hogy a flavonoidok óvják a lebomlástól a test legbőségesebben előforduló fehérjéjét (a kötőszövetben, az inakban, az ízületi szalagokban, a porcokban és a csontokban levő enyvadó anyagot, a kollagént). Lebomlására ugyanis nagy esély van az említett szövetek és szervek gyulladása esetén. Flavonoidok hatására viszont szilárdító keresztkötések jönnek létre a kollagénrostok között, gátlódik a gyulladásban részt vevő anyagok szintézise és szabaddá válása, valamint a fehérvérsejtekből származó kollagénbontó enzim működése, s az is előnyös, hogy csökkentik a húgysavszintet, enyhítik a köszvényes tüneteket.
Régóta ismeretes, hogy csökkentik a vérnyomást és a vér koleszterinszintjét, megakadályozzák, hogy koleszterin rakódjon az érfalra. Jótét hatásuk annak tulajdonítható, hogy a szívkoszorúerek tágításával javítják a szívizomzat vérellátását, elősegítik azokat az anyagcsere-folyamatokat, amelyeknek következtében nő a szívösszehúzódások ereje.
Az értágítás egyrészt annak tulajdonítható, hogy bizonyos flavonoidok elernyesztik a szívkoszorúerek simaizomzatát, másrészt jó néhány anyagot megakadályoznak abban, hogy a szívbeli erek simaizmát összehúzzák. Számos állatkísérletet és klinikai vizsgálatot végeztek avégett, hogy a flavonoidok érelmeszesedést és magas vérnyomást gátló hatását igazolják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rendszeres szedésének köszönhetően nemcsak a vér koleszterintartalma csökken, hanem a zsíros-meszes lerakódások (az úgynevezett érelmeszesedéses plakkok) is kisebbednek.
Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy környezetünk káros hatásait el tudjuk hárítani. Betegségek alakulhatnak ki az állandó stressz következtében is (magas vérnyomás, gyomorfekély, idült bélműködési zavarok stb.). Népbetegséggé váltak a mozgásszervi betegségek. Az idült gyulladások (gócok) miatt kimerült immunrendszer itt is központi szerepet tölt be.
Sokan keresik a választ azokra a kérdésekre, hogy mit tehetnek ellenálló képességük megerősítéséért. A szervezet védekezésére sokféle szabályozórendszer van befolyással. Ezek támogatják, segítik az immunrendszer működését. Ilyen az ásványianyag-csere, a vízháztartás, a szervezet sav-bázis összetétele stb. Szervezetünkben különösen fontos szerepe van az ásványi anyagoknak, nyomelemeknek, vitaminoknak, flavonoidoknak. A flavonoidok és antioxidánsok iránt megnyilvánuló, az utóbbi időben fokozódó figyelem ne pusztán az új iránti rövid érdeklődés legyen, hanem folyamatosan erősödve, széles körben szolgálja a lakosság egészségi állapotának javulását, a betegségek megelőzését és eredményes terápiáját.

 www.etrendkiegeszitok.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!